MENU OKOLICZNOŚCIOWE
Zapraszamy do zapoznania się z menu imprezowym, serwowanym m.in. podczas takich uroczystości jak: urodziny, chrzty, czy komunie.
ZUPY
- Rosół drobiowo-wołowy z makaronem
- Krem z pieczonej dyni z chipsami z boczku oraz prażonymi pestkami dyni (sezonowo)
- Krem z pomidorów i pieczonej papryki z fetą (FIT, VEGE)
- Krem z białych warzyw z dodatkiem wędzonego łososia lub chipsów z boczku
- Barszcz czerwony z kołdunami z kapustą i grzybami
- Żurek z jajkiem.
DANIE GŁÓWNE*
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku i czosnku z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i warzywami z pieca.
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-śmietanowym z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.
- Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek.
- Schab panierowany z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.
- Pieczeń z szynki w sosie śliwkowym z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.
- Pieczony filet z łososia z warzywami z patelni z ryżem i sosem jogurtowym.
* Istnieje możliwość wymiany dodatków skrobiowych i warzywnych na życzenie klienta.
PRZYSTAWKI
- Deska swojskich specjałów: pieczona karkówka, boczek, szynka, ogórek kiszony.
- Duet śledziowy: śledź po węgiersk u/ śledź z sosem tatarskim.
- Tymbaliki z drobiu
- Łosoś pieczony z sosem tzatziki podany z faworkami z ciasta francuskiego.
- Polędwiczki z kurczaka w panierkach: z płatków kukurydzianych, orzechów i parmezanu z sosem tzatziki.
SAŁATKI
- Sałatka słoneczna
- Sałatka cesarska
- Sałatka z łososiem
- Sałatka farmerska
- Sałatka z kurczakiem i grillowanym ananasem
- Sałatka z gruszką
DESERY
- Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
- Sernik z białą czekoladą z musem owocowym
- Deser lodowy z bitą śmietaną
CENNIK
OFERTA OBIADOWA NR I
(zupa, II danie, deser)
• Dorośli – 65 zł
• Dzieci DO 10 lat – 40 zł
OFERTA OBIADOWA nr II
(Zupa, II danie, deser, 1 przystawka lub 1 sałatka)
• Dorośli – 75 zł
• Dzieci DO 10 lat – 45zł
OFERTA OBIADOWA nr III
(Zupa, II danie, deser, 2 przystawki, 2 sałatki)
Dodatkowa przystawka – 10 zł/os.
• Dorośli – 110 zł
• Dzieci do 10 lat – 50 zł
NAPOJE
- (soki/woda/wino – stanowią odrębny koszt wg karty menu)
Wicej informacji:
Manager sieci Plackarnia
Ania Łukaszuk, tel. 728 150 520
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Istnieje możliwość wniesienia własnego tortu (za okazaniem dowodu zakupu).
Nie posiadamy w sprzedaży alkoholi ciężkich. Nie praktykujemy wnoszenia własnych alkoholi oraz innych produktów.