Menu obiadowe

Menu obiadowe dostępne jest w restauracji przy ulicy Wieniawskiej 8. oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 10-12

ZUPA: Rosół
DRUGIE DANIE:
• Schabowy
• Pieczone podudzia w sosie porowo-paprykowym
SURÓWKI: koperkowa, selerowa z jabłkiem i rodzynkami
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, mix kasz

WTOREK 11-12

ZUPA: Krem z zielonych warzyw z grzankami
DRUGIE DANIE:
• Pulpety w sosie pomidorowym
• Pierś z kurczaka w kokosowej panierce
• Lasagne
SURÓWKI: surówka z pora, sałata lodowa z ananasem
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, ryż

ŚRODA 12-12

ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem
DRUGIE DANIE:
• Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kapustą
• Paluszki z kurczaka w różnych panierkach (orzechowej, sezamowej, kokosowej)
• Schab w sosie paprykowym
NA CIEPŁO: warzywa z wody
SURÓWKI: colesław, pomidorki z rukolą
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, bulgur

CZWARTEK 13-12

ZUPA: Zupa porowa z ziemniakami
DRUGIE DANIE:
• Kurczak w sosie chrzanowym
• Mielony
NA CIEPŁO: kapusta z grzybami
SURÓWKI: surówka z kapusty pekińskiej i ogórka, mizeria
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza jęczmienna

PIĄTEK 14-12

ZUPA: Krem z dyni z prażonym słonecznikiem i rukolą
DRUGIE DANIE:
• Bitki wołowe z udźca w sosie imbirowym z grzybami
• Pierogi ruskie
• Filet z karpia
SURÓWKI: z kiszonej kapusty, mix sałat
DODATEK SKROBIOWY: puree z chrzanem, ryż