Obiad już za 14

Menu obiadowe dostępne jest w restauracji przy ulicy Wieniawskiej 8. oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PIĄTEK 14-12

ZUPA: Krem z dyni z prażonym słonecznikiem i rukolą
DRUGIE DANIE:
• Bitki wołowe z udźca w sosie imbirowym z grzybami
• Pierogi ruskie
• Filet z karpia
SURÓWKI: z kiszonej kapusty, mix sałat
DODATEK SKROBIOWY: puree z chrzanem, ryż

PONIEDZIAŁEK 17-12

ZUPA: Pomidorowa z makaronem
DRUGIE DANIE:
• Pieczeń z szynki w sosie chrzanowym
• Roladka z indyka nadziewana serem i brązowymi pieczarkami
SURÓWKI: koperkowa, z kiszonych ogórków
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, mix kasz

WTOREK18-12

ZUPA: Krupnik
DRUGIE DANIE
• Zrazy zawijane z ogórkiem i boczkiem w sosie pieczeniowym
• Pieczone udka z kurczaka w ziołach
• Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
SURÓWKI: sałata z rzodk. i śmietaną, z czerwonej kapusty
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza jęczmienna

ŚRODA 19-12

ZUPA: Barszcz chrzanowy z pieczona kiełbasą
DRUGIE DANIE:
• Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
• Schabowy z duszoną cebulką i śliwką
• Canneloni ze szpinakiem i fetą z sosem pomidorowym
NA CIEPŁO: warzywa z wody
SURÓWKI: colesław, pomidorki z rukolą
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, ryż

CZWARTEK 20-12

ZUPA: Fasolowa
DRUGIE DANIE
• Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-miodowym
• Kieszonka z kurczaka nadziewana brokułami
• Penne z orzechowym pesto i kurczakiem
NA CIEPŁO: kapusta z grzybami
SURÓWKI: z kapusty pekińskiej z papryką, selerowa z jabłkiem i rodzynkami
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza gryczana

PIĄTEK 21-12

ZUPA: Grzybowa z kluseczkami
DRUGIE DANIE:
• Filet z kurczaka panierowany z duszonym porem
• Kapusta wigilijna z grzybami
• Kotlety z dorsza z sosem tatarskim
SURÓWKI: z kiszonej kapusty, mix sałat
DODATEK SKROBIOWY: puree z chrzanem, ryż