Menu obiadowe

Zapraszamy na pyszne domowe obiady. Co tydzień nowe menu. Posiłki serwowane są od poniedziałku do piątku w godzinach od 11.00 do 16.30.
Menu obiadowe dostępne jest w restauracjach przy ulicy Wieniawskiej 8 oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 5 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 22 stycznia

ZUPA: marchewkowa z płatkami owsianymi
DRUGIE DANIE
• filet z indyka w sosie kaparowym
• schab w cebuli z rozmarynem i grzybami
DODATEK WARZYWNY: glazurowana marchewka mini, mix sałat z pomidorkami, surówka z kapusty pekińskiej
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, pęczak
 

WTOREK 23 stycznia

ZUPA: krem z ogórków kiszonych
DRUGIE DANIE
• żeberka w sosie cebulowym
• filet z kurczaka panierowany nadziewany twarożkiem i dymką
DODATEK WARZYWNY: kalafior z wody, surówka z pora z marchewka i jabłkiem, surówka z kapusty czerwonej
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza bulgur
 

ŚRODA 24 stycznia

ZUPA: porowa z pulpecikami
DRUGIE DANIE
• pieczeń z szynki w sosie myśliwskim
• filet z kurczaka w cieście jajecznym
DODATEK WARZYWNY:  fasolka szparagowa, surówka z kiszonych ogórków, koperkowa
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza jęczmienna
 

CZWARTEK 25 stycznia

ZUPA: dyniowa z czarnuszką i parmezanem
DRUGIE DANIE
• polędwiczki wieprzowe w sosie ogórkowym
• filet panierowany z kurczaka
DODATEK WARZYWNY: buraczki zasmażane, surówka z białej kapusty, surówka z selera
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza gryczana
 

PIĄTEK 26 stycznia

ZUPA: zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
DRUGIE DANIE
• dorsz z warzywami pod pierzynką
• zrazy zawijane w sosie własnym
• leniwe z bułką i masłem
DODATEK WARZYWNY: marchewka z groszkiem, sałata ze śmietaną, surówka z kiszonej kapusty
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, ryż