Menu obiadowe

Menu obiadowe dostępne jest w restauracjach przy ulicy Wieniawskiej 8 oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 18-06-2018

ZUPA:
• Chłodnik bułgarski (ogórki, orzechy włoskie)
DRUGIE DANIE:
• Wieprzowina z czerwona cebulka i cydrem
• Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
SURÓWKI: mix sałat, wielowarzywna
DODATEK SKROBIOWY: kuskus z suszonymi pomidorami, młode ziemniaki

WTOREK 19-06-2018

ZUPA:
Jarzynowa z groszkiem i bobem
DRUGIE DANIE:
• Schabowy po lubelsku
• Paella z ostrą kiełbasą i kurczakiem
• Indyk w sosie porowym
SURÓWKI: z selera i buraczka, pomidory z rukola
DODATEK SKROBIOWY: mix kasz, młode ziemniaki

ŚRODA 20-06-2018

ZUPA:
• Botwinka zupa krem
DRUGIE DANIE:
• Leczo z cukinia i bakłażanem
• Kieszonka z kurczakiem z suszonymi pomidorami i szynką
SURÓWKI: młoda kapusta z porem, sałata masłowa ze szczypiorkiem
NA CIEPŁO: fasolka szparagowa z masłem
DODATEK SKROBIOWY: ryż, ziemniaki z wody

CZWARTEK 21-06-2018

ZUPA:
• Krem z pomidorów i pieczonej papryki z feta
DRUGIE DANIE:
• Gołąbki bez zawijania w sosie pieczarkowym
• Podudzia trybowane w sosie ziołowo-śmietanowym
• Schab pieczony w kapuście kiszonej
SURÓWKI: mix sałat, mizeria
DODATEK SKROBIOWY: pęczak, młode ziemniaki

PIĄTEK 22-06-2018

ZUPA:
• Ziołowa ze świeżych ziół
DRUGIE DANIE:
• Dorsz panierowany
• Pierś z kurczaka w śmietankowym curry
• Naleśniki na słodko z serem, borówkami i malinami
SURÓWKI: kiszona kapusta z jabłkiem, coleslaw
DODATEK SKROBIOWY: dziki ryż, ziemniaki z wody